Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Aktuális híreink, eseményeink

Étkezési térítési díj kedvezmények

Étkezési térítési díj kedvezmények

2015. szeptember 01-től a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény szerint a szülő az alábbi jogcímeken veheti igénybe gyermeke után a 100%-os normatív kedvezményt, azaz az óvoda ingyenes étkezést biztosít, ha a gyermek:

  • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,
  • tartósan beteg vagy fogyatékos,
  • családjában tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek,
  • családjában három vagy több gyermekeket nevelnek
  • nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság, vagy
  • a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett, azaz a nettó összegének 130%-át.

A normatív kedvezmény igénybevételéhez a szülőnek a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 6. melléklete szerint nyilatkozatot kell benyújtania az intézményvezető felé. Igényüket az óvodatitkárnak kell jelezni, aki biztosítja a benyújtáshoz szükséges nyomtatványt. A normatív kedvezmény iránti igény - kivéve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt - a nyilatkozat megtételét követő hónap első napjától kerül érvényesítésre. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek után a normatív kedvezmény a határozat kiadásának kezdő napjától érvényes.

Az igazolásokat, a nyilatkozatokat és kérelmeket az óvodavezetőnek kell benyújtani. Az étkezési térítési díjkedvezményre jogosító iratok lejárati határidejének figyelemmel kísérése a szülő feladata.

Vissza

Kapcsolat

Hajdúszováti Óvoda és Mini Bölcsőde
4212 Hajdúszovát, Hősök tere 8.

Intézményvezető: Nagy Istvánné

Telefon:
+36 52 559 213

E-mail:
hszovatovi@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
6.00 - 18.00

Intézményi védőnő: Kecskeméti Gyöngyi
                                     Posta-Ganyu Judit

Intézményi orvos: Dr. Rusznyák Szabolcs

Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ:
4200 Hajdúszoboszló, Kossuth u. 15.
 

"Hátizsákban az erdő"

Az Országos Erdészeti Egyesület pályázatára március 14-e éjfélig 1204 regisztráció érkezett Magyarország számos régiójából.
30 intézményt díjaztak, köztük óvodánk Margaréta csoportja is sikeresen pályázott.
A "Hátizsákban az erdő" módszertani gyűjteménnyel és pályázattal szerettek volna rámutatni a legfiatalabb generáció számára is a természet csodáira, az élmény útján történő ismeretátadás fontosságára. A pályázat útján elnyert eszközök és leírások segítségével élményteli foglalkozásokat tudunk tartani. A hátizsákban található terepi eszközök mind a tapasztalati úton történő tanulást szolgálják és számos új játék, feladat, foglalkozás épülhet rájuk.
Séllei Bernadett
óvodapedagógus

2024.04.22.

Bogyó és Babóca 6. - Csengettyűk országos rajzverseny

Örömünkre szolgál, hogy a Bogyó és Babóca 6. - Csengettyűk országos rajzverseny (március) első 20 helyezettje között tudhatjuk óvodánk két (Ibolya és Napraforgó) csoportját.
A rajzversenyre több, mint 1200 csodálatos rajz érkezett, minden gyermeknek és óvópedagógusnak köszönik a sok-sok figyelmet és kreativitást.
Séllei Bernadett
óvodapedagógus

2024.04.15.

HAPPY-hét

A víz világnapja minden évben március 22-én van. A HAPPY-hét a víz világnapja hetében ( 2024. március 18-22.) zajlott óvodánkban. A gyermekek játékos formában megtanulhatták a víz körforgását, a víz fontosságát.
A HAPPY-hét az ország legnépszerűbb vízfogyasztást népszerűsítő programja. Folyamatos hidratálásra van szükségünk a nap folyamán, a fizikai és szellemi egészség megőrzéséhez, a cukros italok túlzott fogyasztása viszont már gyermekkorban is elhízáshoz és fogszuvasodáshoz vezethet. Erre hívja fel a figyelmet ez az egészségvédő program.
Séllei Bernadett
óvodapedagógus

2024.03.25.

Farsangi mulatságok 

Farsanghoz közeledve minden csoport izgatottan készülődött. A szülők igyekeztek gyermekeik kívánságát teljesíteni a jelmezeket illetően, de mi is szívesen segítettünk, ha valaki igényelte. Különböző módokon ünnepeltek, akadt olyan ahol a szülőkkel együtt, és volt ahol kizárólag a gyerekekkel. Mindenhova ellátogatott a főigazgató asszony, és helyettese is akik szívesen táncoltak, játszottak a gyerekekkel. Ilyenkor rendhagyó napunk van, játszunk, táncolunk, jókat eszünk, több csoportban tombola sorsolás is volt. A fánk elmaradhatatlan része a farsangnak, természetesen mindenkinél készült ebből a finomságból, amit a dajka nénik és a szülők készítettek el nekünk. Maradandó élményekkel gazdagodhattak a gyerekek ebben az évben is.
 
Varga-Benes Regina 
óvodapedagógus


2024.03.01

FeLLÉPETT A BÚZAVIRÁG CSOPORT

Hajdúszovát Község Önkormányzata átadó ünnepséget tartott a felújított járdának és belterületi utaknak a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében január 23-án, kedden. Köszöntőt mondott Váradi Jenő polgármester, beszédet mondott Pajna Zoltán, majd Bodó Sándor nyitotta meg az ünnepséget, melyet a Hajdúszováti Óvoda és Mini Bölcsőde, Búzavirág csoportjának műsora zárt. Az esemény szalagátvágással zárult.
 
Varga-Benes Regina
óvodapedagógus

 
2024.01.24.
 Karácsony az óvodában

Az ünnepi készülődés részeként a település ünnepségein léptek fel advent vasárnaponként óvodai csoportjaink.
Intézményünk hagyományaihoz híven közös karácsonyi ünnepséget tartottunk a központi épület egyik termében. A csoportok megvendégelték egymást a saját készítésű mézeskalácsaikkal, gyümölcslével. Minden csoport elmondta a karácsonyra tanult verseket, majd közös énekléssel öleltük körbe óvodánk karácsonyfáját, majd izgatottan vették birtokukba a gyerekek a kapott ajándékokat. Fenntartónknak köszönhetően minden évben új játékokkal, fejlesztő eszközökkel lephetjük meg karácsonykor a gyerekeket.

Karácsony a bölcsődében

A bölcsődében is együtt ünnepeltek a gyerekek. Közösen elfogyasztották az általuk készített mézeskalácsokat. Közös énekléssel várták a Jézuskát, majd jött a meglepetés. A fa alatt ajándékok várták a gyerekeket. Boldogan fedezték fel, és próbálták ki az új játékokat. A játékokat az óvodához hasonlóan a gyerekek gondozói válogatják össze a gyerekek igényei alapján.

 
Varga-Benes Regina
óvodapedagógus
 
2024.01.08