Honlap testreszabása




készítette a honlap.hu
Aktuális híreink, eseményeink


Hírek, események

Kapcsolat

Hajdúszováti Óvoda és Mini Bölcsőde
4212 Hajdúszovát, Hősök tere 8.

Intézményvezető: Nagy Istvánné

Telefon:
+36 52 559 213

E-mail:
hszovatovi@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
6.00 - 18.00

Intézményi védőnő: Kecskeméti Gyöngyi
                                     Posta-Ganyu Judit

Intézményi orvos: Dr. Farahi Ghafar

Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ:
4200 Hajdúszoboszló, Kossuth u. 15.
 

Farsangi mulatságok 

Farsanghoz közeledve minden csoport izgatottan készülődött. A szülők igyekeztek gyermeik kívánságát teljesíteni a jelmezeket illetően, de mi is szívesen segítettünk, ha valaki igényelte. Különböző módokon ünnepeltek, akadt olyan ahol a szülőkkel együtt, és volt ahol kizárólag a gyerekekkel. Mindenhova ellátogatott a főigazgató asszony, és helyettese is akik szívesen táncoltak, játszottak a gyerekekkel. Ilyenkor rendhagyó napunk van, játszunk, táncolunk, jókat eszünk, több csoportban tombola sorsolás is volt. A fánk elmaradhatatlan része a farsangnak, természetesen mindenkinél készült ebből a finomságból, amit a dajkanénik és a szülők készítettek el nekünk. Maradandó élményekkel gardagodhattak a gyerekek ebben az évben is.
 
Varga-Benes Regina 
óvodapedagógus


2024.03.01

FeLLÉPETT A BÚZAVIRÁG CSOPORT

Hajdúszovát Község Önkormányzata átadó ünnepséget tartott a felújított járdának és belterületi utaknak a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében január 23-án, kedden. Köszöntőt mondott Váradi Jenő polgármester, beszédet mondott Pajna Zoltán, majd Bodó Sándor nyitotta meg az ünnepséget, melyet a Hajdúszováti Óvoda és Mini Bölcsőde, Búzavirág csoportjának műsora zárt. Az esemény szalagátvágással zárult.
 
Varga-Benes Regina
óvodapedagógus

 
2024.01.24.
 Karácsony az óvodában

Az ünnepi készülődés részeként a település ünnepségein léptek fel advent vasárnaponként óvodai csoportjaink.
Intézményünk hagyományaihoz híven közös karácsonyi ünnepséget tartottunk a központi épület egyik termében. A csoportok megvendégelték egymást a saját készítésű mézeskalácsaikkal, gyümölcslével. Minden csoport elmondta a karácsonyra tanult verseket, majd közös énekléssel öleltük körbe óvodánk karácsonyfáját, majd izgatottan vették birtokukba a gyerekek a kapott ajándékokat. Fenntartónknak köszönhetően minden évben új játékokkal, fejlesztő eszközökkel lephetjük meg karácsonykor a gyerekeket.

Karácsony a bölcsődében

A bölcsődében is együtt ünnepeltek a gyerekek. Közösen elfogyasztották az általuk készített mézeskalácsokat. Közös énekléssel várták a Jézuskát, majd jött a meglepetés. A fa alatt ajándékok várták a gyerekeket. Boldogan fedezték fel, és próbálták ki az új játékokat. A játékokat az óvodához hasonlóan a gyerekek gondozói válogatják össze a gyerekek igényei alapján.

 
Varga-Benes Regina
óvodapedagógus
 
2024.01.08